Van Kadoelen naar de Banne

Van Kadoelen naar de Banne en weer terug. Het was een mooie middag voor een wandeling. Voor het eerst na de vierentwintiguurs van vorig jaar haalde ik wandelschoenen en -even belangrijk- inlegzooltjes tevoorschijn. Ze pasten nog. Buiten was het lekker wandelweer: een tikje mistig, de temperatuur rond het vriespunt en geen wind. Goed gemutst trok ik het tuinhek achter mij dicht en met een flinke pas ging ik op weg.
Aan het eind van de Stoombootweg knikte ik minzaam naar de eigenaar van Snackbar Roos. Hij zat achter het formica-tafeltje aan het raam, vriendelijk groette hij terug. Zo’n soort middag was het.

Ik vervolgde mijn weg over het fietspad langs de IJdoornlaan en voor ik het wist was ik in de Banne. Daar rustte ik even, keek een beetje rond en kocht een versnapering. Het begon te schemeren, en ik besloot geen extra kilometers meer te maken op weg naar huis. Zo gedacht, zo gedaan. En, laat op de middag, net voor de Nieuwe Leeuwarderweg, leek het een moment alsof De Oudehapper Zelf mij een teken gaf. De BP-Spirit voer even in mij. De Gemeente Amsterdam (of haar vertegenwoordiger op aarde, Stadsdeel Amsterdam-Noord) had kosten noch moeite gespaard om het mij te zeggen:

Vooruit, met flinke pas!

En zo is het maar net. Zo moet de 24-Uurs gelopen worden! Thuisgekomen in Kadoelen nam ik een biertje. Dat relativeerde alles weer een beetje…