Rode Baron doet het op zijn eigen manier

Net als vorig jaar ontbrak “Rode Baron” Wim Somsen bij de 24-Uurs. En, anders dan vorig jaar, lag het dit jaar niet aan onvoldoende training of gebrek aan motivatie. De baron is topfit en meent dat hij een grote bijdrage had kunnen leveren aan de groepsprestatie van Pas Perdu.
Toch deed hij niet mee… In een openhartig gesprek verklaarde hij dat hij zich niet begrepen voelt. Ondanks al zijn inspanningen mist hij het enthousiasme van vroeger. Hij herinnert zich nog elke dat hoe hij, samen met zijn toenmalige vertrouwelingen, Wienand Dassen, Ineke Kardolus en Herman Versluis, de tocht van 1985, “Tante Truus”, organiseerde. Hij vraagt zich af waar dat jeugdige elan gebleven is. De jaren zijn niet ongemerkt voorbij gegaan, zo filosofeert de baron achter een goed glas wijn.
Maar, en dat is een verrassing, Wim weet zeker dat hij de 24-Uurs nog een keer zal uitlopen. En daar zullen zijn medelopers van Pas Perdu, ook wel bekend als Vette Hap, zeker blij mee zijn. Ze kunnen wel wat versterking gebruiken, zeker nu vaste waarde André Bolt heeft aangekondigd dat de 24-Uurs van 2006 zijn laatste was…