Winterbanden noodzaak?

Wanneer we komende winter met de auto door Duitsland komen moeten we op winterbanden rijden, zo meldde de media afgelopen week ongerust. Geen nieuws is ook nieuws, zo bleek. De ANWB wist dit belangrijke nieuwtje afgelopen februari al te melden. Voor de trouwe deelnemer aan de 24-uurs roept dit vanzelfsprekend wel een aantal vragen op, zeker sinds de 24-uurs gedeeltelijk per auto afgelegd kan worden. Deze belangrijke vernieuwing werd vorig jaar geruisloos geintroduceerd, en nog lang niet alle gevolgen zijn voldoende doordacht. Sinds kort vraagt de Oude Hap zich af: zou het niet beter zijn om ook bij deelname aan de 24-uurs het gebruik van winterbanden verplicht te stellen? En wat gebeurt er met teams die dit weigeren? Zou het niet verstandig zijn het gebruik van sneeuwkettingen facultatief toe te staan? Vooralsnog vermoeden we dat de komende 24-Uurs zich niet in Duitsland af zal spelen…