Eibergen Alert!

In het, ten tijde van de Koude Oorlog zo rustige en bezadigde, afluisterstation ‘Kamp Holterhoek’ bij Eibergen heerste afgelopen vrijdagnacht plotseling een koortsachtige bedrijvigheid. De radio-telegrafische activiteit van de russische militaire communicatienetwerken nam binnen een kwartier dramatisch toe. Het opgevangen code-bericht bleek volledig uit zogenaamde ‘Z-grammen’ te bestaan. De beide overgelopen kolonels hebben tijdens de ‘de-briefing’ na hun ‘defection’ onafhankelijk van elkaar het vermoeden uitgesproken, dat deze Z-grammen samenhangen met het door hen meegenomen ‘One-Time-Pad’.

Wist u overigens dat…
het russische woord voor ‘kolonel’ betekent ‘nietsnut’?

Z-grammen behorende bij het one time pad:

ZBC
ZDA
ZAC
ZCD
ZDB
ZBA
ZCB
ZCA
ZAD
ZAA
ZCC
ZBD
ZAB

This entry was posted in Opdracht. Bookmark the permalink.

Comments are closed.