Welkom Happers!

De Oude Hap doet ieder jaar mee aan de 24-Uurs van de Hendrik Hudson Groep. Meer informatie over de leden vind je onder het kopje Oudehappers.Het enige door de Oude Hap geautoriseerde overzicht van alle tot dusver gehouden 24-uurs oefeningen is  het HHG 24-Uurs overzicht uit het EBNA-archief.In 2011 kozen de Happers voor de Light Variant die de organisatie aanbood, maar desondanks was het een hele klus de eindstreep van de Elfstedentocht te bereiken. In het eindresultaat stonden de Oudehappers bovenin de middenmoot. Zelf vonden we dat een hele mooie prestatie.In 2010 deed PJ niet mee met de aangeboden Tijdreis (er werd weer gefietst en dat stond hem net zoals in 1976 niet aan). In 2009 gingen de happers op avontuur in Schotland. We waren maar wat trots dat we het eindpunt bereikten!In 2008 werd de 24-Uurs door de Oude Hap georganiseerd! Het thema? De soap van de zeep…

In 2007 werd de tocht georganiseerd door de Hendrik Hudson Stam. Het was een prachtige operatie Digital Domination. Alle details inclusief verwijzingen naar fotoboek en weblog vind je hier.

In 2006 had de 24-Uurs een frans en filmisch tintje. De site van het grote Gala du Demi-lune XLII is gewijd aan de filmkunst. Hoe de voorbereiding, de tocht en de afronding verliepen  vind je in het weblog onder de categorie 24-Uurs 2006. De Oude Hap lanceerde zichzelf als productie-maatschappij IciLes Mecs, Jan van Spijker en zijn zoon Wouter vlogen er op uit met  Les Moutons Voulants.  Lees alles over De 24 Uurs van 2006.  En bekijk de door PJ gemaakte foto’s.

In 2005 werd de 24-Uurs door de Hendrik Hudson Stam georganiseerd. De Oude Hap hield het bij in het weblog en plaatste na afloop een pagina ter ere van de V.V.D.D.V.D.E.M.B.B.M.W. Alle foto’s die voor, tijdens en na de tocht door PJ gemaakt zijn vind je hier.

In 2003 vond de Oude Hap het tijd voor Mijn 24-Uurs – tot dusver de enige postmoderne 24-Uurs. De website was de eerste 24-Uurs-site met een eigen domein (www.mijn24uurs.info). Dit domein is ondertussen opgeheven. De inhoud  is in volle glorie te bewonderen als subsite van www.oudehap.nl, en wel hier . Voorafgaand aan het uitzitten van de tocht vond de Sectie West van de Oude Hap tijd voor theoretische bezinning. Dit leidde tot de -tot dusver- enige theorievorming rond de 24-Uurs: het tochtmodel.

In 2000 werd de tocht door de St Joris Stam van de HHG georganiseerd. De  Oude Hap leefde zich uit in een briefwisseling met de organisatoren en vervaardigde een fraaie website. Lees alles over de  Hap2000++  en de 24-uurs van 2000.

In 1998 speelde de 24-Uurs zich 10 jaar later af(!). In 2008 is de Europese Unie een onafhankelijk Twenthe rijker en steekt” ’t Noaberschap Twenthe Vedan” de Ijssel over. De Oude Hap was de drijvende kracht achter het genootschap. Voor het eerst werden route en opdrachten na afloop op het internet gezet. De volledige site is overgezet naar www.oudehap.nl. Bekijk de 24-Uurs van 1998.

In het EBNA-archief is veel materiaal over HHG en 24-uurs opgeslagen. Steeds meer van dit materiaal  is via het internet op te vragen.Een recente aanwinst is “Een volledig verzorgde reis“, ook wel “De terugkeer van Spector” a.k.a. De 24-Uurs van 1983.
Eerder al  is de 24-Uurs van 1975, “In de ban van de Ring“, gepubliceerd.