24-Uurs oorzaak vertrek burgemeester?

In Dinkelland liepen de emoties gisteren hoog op. Het conflict tussen burgemeester Willeme en zijn wethouders over het startpunt van de 24-Uurs van volgend jaar leidde uiteindelijk tot een motie van wantrouwen tegen de burgemeester. De wethouders verwijten de burgemeester dat hij geen tijd meer besteed aan de nijpende problemen binnen de gemeente en zich alleen nog maar bezig houdt met het binnenhalen van de 24-Uurs.

Dat de inwoners van de gemeente overduidelijk kiezen voor de 24-Uurs en hun burgemeester kon de wethouders niet van gedachten doen veranderen. De hoop van de burgerij is nu gevestigd op de Commissaris van de Koningin.

Een kleine troost voor de Dinkellanders is dat ook binnen de naburige gemeente Rijssen-Holten de lobby om start- of eindpunt van de 24-Uurs binnen te halen nog niet goed op gang is gekomen.