24-Uurs leidt tot ontslag burgemeester Dinkelland

Uiteindelijk is het er toch van gekomen. Minister Guusje ter Horst heeft burgemeester Willeme van Dinkelland ontslagen. Nu de 24-Uurs ook dit jaar de gemeente Dinkelland niet heeft aangedaan, werd de door de wethouders uitgeoefende lobby hem te machtig. Vooral het feit dat hij tot twee dagen voor de tocht optimistisme uitstraalde is hem kwalijk genomen door de plaatselijke partijleiders.

Burgemeester Willeme reageerde uiterst teleurgesteld op het bericht uit Den Haag. ,,De minister heeft niet de bereidheid gehad om zich te verdiepen in de problematiek van de gemeente Dinkelland”, aldus zijn schriftelijke verklaring. Ingewijden menen dat het mislopen van start of einde van de 24-Uurs zeker heeft bijgedragen aan de beslissing van de minister. De actiegroep Behoud Burgemeester Willeme vindt het ontslag weliswaar onrechtvaardig maar hoopt desondanks dat de 24-Uurs volgend jaar hun mooie gemeente zal aandoen.